Categoria: Tutte le categorie

Magarac

Jednog dana farmeru magarac upadne u bunar. Životinja je kukala i plakala satima, dok je farmer pokušavao da nadje rešenje.
Konaèno je odluèio. Pošto je magarac veæ bio star, a taj bunar je ionako trebalo zatrpati, nije bilo vredno truda da pokušava magarca izbaviti iz bunara, veæ je rešio da ga zatrpa unutra.

pozvao je ceo komšiluk dam u pomogne. Svi su dograbili lopate I poèeli zatrpavati bunar. Magarac je shvatio šta se dešava I isprva je plakao neutešno. Nakon nekog vremena, na èudjenje svih, zaæutao je.

Farmer je ubacio još nekoliko lopata u bunar, a onda je pogledao dole. Ono što je videlo ga je zaprepastilo. Magarac je èinio nešto zadivljujuæe. Kako bi na njega nabacili lopatu zemlje, on bi je sa sebe otresao I popeo se na zemlju.

Farmerove komšije su I dalje nabacivali zemlju na magarca, ali on je I dalje uporno otresao I izgazio. Ubrzo svi su se zadivili kad je magarac izašao iz bunara živ I zdrav!

Naravouèenije:
Život æe po tebi bacati ne samo zemlju, veæ svakakvo smeæe. Trik za preživljavanje je da skloniš to sa sebe I da baciš pod noge. Svaki problem koji se pojavi pred tobom je stepenik. Možeš se izvuæi I iz najdubljih govana, samo ako nastaviš dalje I nikad se ne predaš! Otresi ih sa sebe I zagazi na još jedan stepenik.

Zapamti pet jednostavnih pravila da budeš sreæan:

1. Oslobodi svoje srce mržnje - Opraštaj.

2. Oslobodi um od crnih misli – Veæina toga se neæe desiti.

3. Živi jednostavno I nauèi ceniti ono što imaš.

4. Daj više.

5. Oèekuj manje

A SADA --------

Dosta sranja .

Kad je izašao iz bunara, magarac je farmera, koji ga je hteo sahraniti, ujeo za dupe. Rana od ujeda se inficirala, I farmer je umalo umro od trovanja…

MORALNA POUKA DANAŠNJE LEKCIJE:

Kad nešto pogrešiš, I pokušaš to da sakriješ pod tepih, kako bi saèuvao svoje dupe, to æe uvek izleteti napolje I uješæe ga...
Autore: ZexKgdata di creazione: 07.Nov.2010. 13:39:51
Votazione: 8 (4 voti), Viste: 12199

Nessun commento disponibile.